beveiliging

Beveiliging

Waarom beveiliging?

De beveiliging van jouw bedrijf is cruciaal voor het veiligstellen van jouw data en continuïteit. Division IT is gespecialiseerd in het beveiligen van de IT-omgeving en biedt specifieke oplossingen. Zeker wanneer je werkt met gevoelige informatie van derden, wil je niet dat deze op straat komen te liggen. De verschillende beveiligingsonderdelen die worden ingezet zorgen voor een optimale bescherming en houden hackers, virussen en andere bedreigingen buiten de deur.

EDR-beveiliging

De hedendaagse bedreigingen op cybercrime gebied beperken zich helaas niet meer tot een email-virus dat simpelweg door de antivirussoftware onklaar gemaakt wordt. Criminelen hebben meer trucjes om bijvoorbeeld op uw systemen in te breken, met uw beeldscherm mee te kijken, uw toetsaanslagen af te vangen of uw bestanden te versleutelen waarna zij losgeld zullen vragen. Wij kunnen onze klanten wel vragen om op te letten, niet op verkeerde websites te komen en geen bijlagen van verdachte e-mailtjes te openen, maar toch is de kans reëel dat u of een van uw collega's dit overkomt.

Ransomware is geen traditioneel virus. Ransomware wordt gespecificeerd als kwaadaardige software die een computer / server blokkeert en veelal bestanden versleutelt. Pas wanneer er losgeld betaald wordt, is er een kans dat de computer, server of bestanden worden vrijgegeven. Traditionele antiviruspakketten kunnen door middel van dagelijkse updates zich beschermen tegen de nieuwste, bekende virussen. Echter kan het zo zijn dat een virus niet bekend is bij het antiviruspakket en dus niet wordt gedetecteerd. Dit kan een virus zijn die de server trager maakt tot een volledig versleutelde server waar eerst losgeld voor betaald moet worden en de gehele organisatie stilligt.

Wist u dat diverse bronnen stellen dat:

  • 43% van alle Cyber-attacks gericht zijn op het MKB?
  • 82% van alle Cyber-attacks niet werd ontdekt door traditionele antivirus?
  • De gemiddelde kosten voor het herstel € 301, - per eindgebruiker is?
  • Het Amerikaanse ministerie van Justitie ‘ransomware’ dezelfde prioriteit geeft als terrorisme?

Division IT is daarom overgestapt naar een betere beveiligingsoplossing voor onze klanten: EDR-beveiliging, ofwel ‘Endpoint Detection and Response’.

Wat doet EDR-beveiliging beter dan een traditioneel antivirus pakket?

Voorkomt de gevolgen van ‘ransomware’ door het systeem terug te zetten in de staat voordat de infectie plaatsvond.

Door slimmere technieken te gebruiken zal uw systeem minder belast worden. Zo worden er geen antivirusscans meer gedraaid doordat EDR-beveiliging alle processen op het systeem realtime monitort.

Maakt gebruik van algoritme detectie om (nog onbekende) dreigingen te detecteren en te voorkomen.

Wanneer een bedreiging gezien wordt, wordt er vooraf, tijdens en achteraf bijgehouden wat het gevolg is geweest van deze aanval, zodat de situatie teruggezet kan worden naar een moment vóór de infectie.

Antivirus en Antimalware

Een belangrijk onderdeel van een veilige IT-omgeving is het detecteren en onschadelijk maken van virussen en andere softwarebedreigingen.

Wij maken gebruik van Bitdefender. Deze software biedt de beste virusdetectie en bevat unieke beveiligingsonderdelen.

Firewall

Zoals beschreven is de beveiliging tegen virussen en malware cruciaal. Echter pakt de antivirussoftware de bedreiging pas aan nadat deze al binnengedrongen is. Een firewall zorgt ervoor dat de bedreiging al geweerd kan worden voordat deze aankomt in het bedrijfsnetwerk.

Wij maken gebruik van de ZyXEL Next Generation. Deze bieden hoge prestaties en een uitgebreide beveiliging tegen o.a. virussen, malware, phishing, spam en hackers.

Een firewall biedt ook een veilige en versleutelde communicatie tussen de vestigingen en aan externe medewerkers middels VPN.

Wachtwoordbeleid en tweestapsverificatie

De besproken antivirus en firewall oplossingen zijn echter kansloos als er gebruik wordt gemaakt van zwakke wachtwoorden. Wanneer een hacker het wachtwoord heeft achterhaald kan de kwaadwillende volledig toegang krijgen tot het systeem. Zelfs met een sterk wachtwoord is het slechts een kwestie van tijd voordat de hacker het wachtwoord heeft gekraakt. Het implementeren van een goed wachtwoordbeleid is daarom belangrijk, maar helaas is dit tegenwoordig niet genoeg. Het remt de aanval alleen af.

Door gebruik te maken van tweestapsverificatie wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd: nadat de inloggegevens ingevoerd zijn, ontvangt de gebruiker een melding op de smartphone waarmee de inlog bevestigd moet worden.

Wij kunnen alle denkbare bedrijfsapplicaties voorzien van deze extra beveiligingslaag.

SSL-verbinding en SSL-certificaten

Om de communicatie tussen o.a. de bedrijfsapplicaties, website en externe werkplekken veilig te houden is een versleutelde verbinding vereist. Om de SSL-verbinding tot stand te brengen en de versleuteling te waarborgen wordt gebruik gemaakt van een SSL-certificaat. Division IT kan deze SSL-communicatie en de benodigde certificaten implementeren in het bedrijf.

Door een versleutelde verbinding te gebruiken is de communicatie niet ‘af te luisteren’ door derden.

Moderne en meer gebruiksvriendelijke oplossingen maken gebruik van een SSL-verbinding, in plaats van de traditionele VPN-verbinding.

Wij regelen de SSL-communicatie en de benodigde certificaten!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

 

Squares