Cloud diensten

De Cloud

Division IT levert diverse Cloud diensten waarmee u uw bedrijf kunt ondersteunen. U kunt daarbij kiezen om volledig in de Cloud te werken en altijd en overal te beschikken over uw eigen online werkplek, of te kiezen voor zogenaamde hybride oplossingen. Een veel gebruikt voorbeeld daarvan is het gebruik van Exchange Online. Op deze manier behoudt u uw eigen computers en servers, maar staat uw volledige Outlook (o.a. e-mail, agenda, contacten) in de Cloud.

Division IT is vooral sterk in op uw situatie afgestemde oplossingen en samenstellingen. Wij zoeken altijd naar de beste combinatie van Cloud en “On-premise” (eigen software en apparatuur) voor uw bedrijfsvoering.

De mogelijkheden van al onze Cloud diensten breidt continu uit en omvatten veel meer dan de hieronder geschetste voorbeelden. Neem vrijblijvend contact met ons op om u te laten adviseren wat de Cloud voor uw organisatie kan betekenen.

Office 365

Office 365 is hèt pakket om al uw dagelijkse kantoorwerkzaamheden onder te brengen in de Cloud van Microsoft. Deze sterk beveiligde Cloud omgeving biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo heeft u altijd de beschikking over de laatste versie van Office (Word, Excel, Outlook, etc.), slaat u uw bestanden op in OneDrive of SharePoint, en werkt u samen met collega’s of partners aan documenten of notities.

Exchange Online

Een belangrijk onderdeel van Office 365 is Exchange Online en in de meeste organisaties onmisbaar. Met Exchange Online heeft u uw e-mail, agenda, contacten en taken altijd en overal ter beschikking. Waar voorheen de logische keuze was om een eigen Exchange Server te laten installeren en te onderhouden, is het nu voor de hand liggend om dit onder te brengen in de Cloud van Microsoft. Exchange Online biedt een zeer hoge beschikbaarheid en kostenbesparing.

Werkplek Online

Wilt u altijd en overal beschikken over dezelfde werkplek met uw bedrijfskritische software zonder dat u daarvoor uw eigen servers moet laten installeren en onderhouden? Kies dan voor een volledige server omgeving en online werkplek in de Cloud. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over uitval van hardware en het up-to-date houden van de systemen. Het volledige systeem draait in ons datacenter te Amsterdam en biedt een uptime garantie van 99,99%. U logt altijd veilig en gemakkelijk in vanaf uw laptop, desktop, thin client, tablet of smartphone. Windows, Apple, Android, het maakt niet uit en u kunt zelfs tussentijds schakelen om op uw andere apparaat verder te werken waar u gebleven was.

Online Backup

Voor alle data op uw eigen “On-premise” servers en werkstations is een waterdicht backup systeem cruciaal. Het belangrijkste aspect daarbij is om uw backup op een andere locatie onafhankelijk op te slaan. Een online backup systeem is daarbij de voor de hand liggende keuze. Ons online backup systeem wordt gehost in ons datacenter te Amsterdam. Alle data wordt voorafgaand veilig versleuteld voordat het verstuurd wordt naar onze online backup server waar het vervolgens gerepliceerd wordt naar een tweede locatie (Zuid-Holland). Zo is uw backup data altijd veilig op twee locaties opgeslagen. Onze backup software is in staat om zeer lange retenties aan te houden. Zo kunt u bijvoorbeeld verwijderde data van een paar jaar geleden nog steeds terugvinden. Ook is onze software in staat om alle denkbare (grote) databases efficiënt te backuppen door uitsluitend de wijzigingen te verzamelen en te versturen naar onze backup server.

Squares